Stor bølge af bilindbrud rammer Østjylland

Profilbillede
dato

Østjyske bilejere har i løbet af weekenden oplevet en uønsket tendens, da mange har rapporteret om tyveri fra deres personbiler. Østjyllands Politi har modtaget hele 27 anmeldelser om bilindbrud, hvor kreditkort, mobiltelefoner, computere, værktøj og andre letomsættelige værdigenstande er blevet stjålet.

Gerningsmændene har hovedsageligt rettet deres fokus mod biler i det centrale Aarhus, men tyverierne har også fundet sted i den nordlige del af Aarhus samt i Højbjerg, Tranbjerg J, Risskov, og der er endda et par enkelte anmeldelser fra Odder. I nogle tilfælde har bilerne stået ulåst, mens der i andre tilfælde er blevet knust en rude for at få adgang til værdigenstandene.

Østjyllands Politi opfordrer kraftigt bilejere til ikke at efterlade værdigenstande i deres køretøjer og råder til, at man ikke lader tasker eller lignende ligge synligt fremme – selv hvis de er tomme. Tyvene kan nemlig tro, at der er noget af værdi i taskerne og dermed knuse en rude for at få adgang. Det anbefales desuden at parkere på en oplyst parkeringsplads eller et sted, der er videoovervåget, og at lade handskerummet stå åbent, så det er synligt, at der ikke er noget værdifuldt i bilen.

Kilde: Politiets Døgnrapport