Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget til vigtige videnskabelige opdagelser, såsom rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. I dette foredrag får du mulighed for at dykke ned i den videnskab, der ligger til grund for det gode øl.
Fra brygning til banebrydende forskningUnder foredraget vil Birgitte Skadhauge og Erik Lund give indsigt i forædlingen af byg og humle, samt hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Du vil også lære om maltningens betydning for smagen af øl og de nye typer af gær, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarer og fortidens DNAForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og hvordan denne forskning kan forbedre planters kvalitet og udbytte. Desuden vil du høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens klimatilpasninger.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetSom en del af foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der smages efterhånden som de gennemgås. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Andelsboligforeningen Frisenholt, Frisenholt 25, 8310 Tranbjerg J
Entré: 30 kr
Læs mere og reserver plads: Læs mere om foredraget
Arrangører: Aarhus Universitet og Carlsbergfondet
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her