Nu kan østjyske ildsjæle søge støtte til deres grønne idéer

Foto: Adm. direktør i NRGi, Jacob Vittrup. Fra den 5. april kan østjyske ildsjæle i Horsens, Aarhus og på Djursland søge om støtte til at føre deres grønne ideer ud i livet. Det sker, når NRGi åbner op for ansøgninger til Værdipuljen.
dato

Nu kan østjyske ildsjæle igen søge midler til at føre grønne projekter fra tegnebrættet ud i livet. Den 5. april åbner NRGi for ansøgninger til Værdipuljen, som sidste år støttede 62 innovative projekter.

Nogle gange kræver det en lille smule hjælp at gøre idé til virkelighed. Det ved energi- og rådgivningskoncernen NRGi, som igen er klar med en økonomisk håndsrækning til projekter, der fremmer den grønne omstilling og styrker fællesskabet i selskabets forsyningsområde.

Fem millioner er der i puljen i denne runde, og man kan søge helt frem til d. 8. maj. Ifølge adm. direktør i NRGi, Jacob Vittrup, er interessen for at føre grønne projekter ud i livet fortsat stor.

”Vi bliver hvert år overvældet over, hvor mange ansøgninger, vi modtager. De visionære ideer, som gennem årene har spændt fra selvsorterende skraldespande til grundvandskøling i pingvinanlægget hos Kattegatcentret, gør alle en forskel for mennesker, miljø og fællesskabet. Det er fantastisk at se, hvordan både store og små projekter realiseres for at sætte skub i den bæredygtige udvikling af samfundet,” siger Jacob Vittrup.

Kigger man på tallene fra sidste ansøgningsrunde, har interessen for Værdipuljen ikke aftaget over årene, snarere tværtimod. Således blev der i efteråret 2023, hvor man også havde fem millioner kr. at uddele, søgt midler for i alt 12 millioner kr.

Vigtigere end nogensinde
Siden etableringen i 2016, er der blevet uddelt mere end 52 millioner kr. fordelt på over 400 projekter gennem NRGi’s Værdipulje. Det eneste formelle krav til at søge støtte er, at man er en del af NRGi’s 235.000 andelshavere. Derudover bliver ens ansøgning bedømt på, hvor nytænkende, fællesskabsorienteret og energi- og ressourcebesparende projektet er – og det er kun fantasien, der sætter grænser.

”Visionen for NRGi’s værdipulje har altid været at støtte idéer, hvor der er tænkt ud af boksen. Vi kan kun skabe en grønnere fremtid ved at tænke i nye baner. Det bliver spændende at se, hvilke nye idéer, der skal gå fra idé til virkelighed. De grønne initiativer har aldrig været vigtigere end nu,” siger Jacob Vittrup.

Værdipuljen åbner for årets 2. runde til efteråret.

Om Værdipuljen
Værdipuljen blev stiftet i 2016 af NRGis repræsentantskab for at støtte bæredygtige og nytænkende projekter i selskabets forsyningsområde. Puljen er åben to gange om året, hvor man kan søge om støtte til både store og små projekter.

Indtil videre har over 400 projekter modtaget mere end 52 millioner kr. i støtte, siden værdipuljen åbnede første gang. Læs mere om Værdipuljen her: https://andelshaver.nrgi.dk/vaerdipuljen/

Kilde: NRGi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
Flere artikler