Verdensballetten, Aarhus Kommune, Salling Fondene og Røde Kors støtter op om forestilling i Mindeparken i Aarhus, til fordel for Røde Kors´ arbejde blandt ofrene i Ukraine

Foto: Esben Zøllner Olesen. Ambassadør for forestillingen er den ukrainske balletstjerne Iana Salenko.
Profilbillede
dato

DANCE FOR HOPE præsenterer en række af de største stjerner fra ballettens verden. Ballerinaer og solodansere fra fire af de mest prestigefulde kompagnier, - The Royal Ballet of London, Statsballetten i Berlin, Den Kongelige Ballet i København, og Den Norske Nationalballet i Oslo. Sammen med danske operasangere og musikere, præsenteres et program til fordel for Røde Kors open air i Mindeparken på plænen foran Marselisborg. 

Internationale balletstjerner, kongelig operasanger, skuespilleren Sofie Gråbøl, flamencodanseren Selene Munoz, forfatteren Jens Christian Grøndahl, og mange andre medvirker, når Mindeparken i Aarhus er rammen om en stor forestilling med ballet, dans, opera og klassisk musik til fordel for Røde Kors´ arbejde blandt ofrene i Ukraine, tirsdag den 1. august kl. 18.00.

Aarhus Kommune, Verdensballetten og Salling Fondene støtter op

Koncerten er blevet til i samarbejde med Verdensballetten, Aarhus Kommune, Røde Kors og Salling Fondene.

Alle medvirkende – både kunstnerne på scenen, teknikkerne bag scenen, og medarbejderne foran scenen stiller op uden honorar. Det betyder, at entréindtægten ubeskåret kan gå til Røde Kors´ vigtige arbejde.

Salling Fondene har doneret et beløb, som betaler de udgifter, der er ved afviklingen af forestillingen. 

Medvirkende er bl.a. ballerinaer og solodansere fra fire af verdens mest berømte balletkompagnier: The Royal Ballet of London, Den Kongelige Ballet i København, Statsballetten i Berlin, og Den Norske Nationalballet i Oslo.  

Foto: Esben Zøllner Olesen.

Ukrainsk balletstjerne medvirker

Ambassadør for forestillingen er den ukrainske balletstjerne Iana Salenko. Hun er født og opvokset i Kyiv, og uddannet i Donetsk.

Til daglig er hun prima ballerina ved Staatsballetten i Berlin og regnes for en af verdens førende balletdansere. Ved forestillingen i Mindeparken vil hun danse sammen med sin faste partner på scenen og privat, solodanseren Marian Walter.

De vil danse en helt ny ballet som er skabt specielt til denne forestilling af den canadiske koreograf Eric Gauthier og med musik af bandet Metallica.

Titlen på balletten er 'Les Adeiux', en titel der hentyder til de to gange, der siges farvel til en soldat, når han drager i krig, og når man senere står ved hans kiste.

I forbindelse med denne forestilling udtaler Iana Salenko: 

"Jeg er meget taknemmelig over at være ambassadør for denne forestilling til gavn for ofrene for krigen i Ukraine. Som Ukrainer er det hjerteskærende at se, hvordan mit land og mit folk er under angreb. Det er vigtigt, at vi alle står sammen og hjælper de mange ofre og deres familier. Kunst og kultur skal bringe os videre i udfordrende tider. Derfor er jeg dybt rørt over den opbakning jeg møder, ikke mindst med denne forestilling i Aarhus. Jeg glæder mig til at danse i forestillingen, danse for Ukraine og danse for mit folk. TAK til alle, der støtter denne vigtige sag.”

Sofie Gråbøl åbner med ny prolog

Programmet byder på klassisk ballet, moderne dans, flamenco, opera og klassisk musik. Et fantastisk program med en række af verdens allerstørste stjerner.

Forestillingen åbner med en helt ny prolog skrevet af forfatteren Jens Christian Grøndahl. Prologen bliver fremført af skuespilleren Sofie Gråbøl.

Foto: Jesper Edvardsen / Skuespiller, Sofie Gråbøl, åbner forestillingen med en prolog skrevet af forfatteren, Jens Christian Grøndahl.

Som en særlig gæst medvirker den spansk/danske flamencodanser, Selene Munoz.

Hun er en af de mest efterspurgte dansere og koreografer i Skandinavien, og har i Danmark optrådt i en lang række sammenhænge bl.a. med Den Kongelige Ballet, Sommerballet på Bellevue, i Tivolis Koncertsal, ved Kronprinsparrets Kulturpriser, og ved Dronning Margrethes 75- års fødselsdag.

Selene Munoz har flere gange optrådt i Musikhuset i Aarhus, og har været nomineret til Reumert-prisen.

Røde Kors Klub 10

Forestillingen Dance for Hope er blevet til efter idé af operasangeren og leder af Verdensballetten Jens-Christian Wandt.

Han er en del af Røde Kors´ Klub 10 i 2023, et fællesskab af kendte og entreprenante personligheder fra kultur- og erhvervslivet, som får et år til at søsætte spændende og indbringende projekter til at samle penge ind, så Røde Kors kan fortsætte med at hjælpe sårbare og udsatte mennesker herhjemme og ude i verden.

Generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl udtaler:

”Vi er meget taknemmelige for, at Jens-Christian Wandt og Verdensballetten har taget initiativ til denne fantastiske forestilling. Vi er meget beæret over, at så mange, fra verdensstjerner til almindelige frivillige, stiller op for at hjælpe Røde Kors med at samle ind. Det er ikke nogen hemmelighed, at der lige nu er godt brug for pengene i både Danmark og resten af verden, herunder ikke mindst i Ukraine, hvor millioner af mennesker til stadighed lever med de mange følger af den forfærdelige krig. Der skal lyde en kæmpe tak herfra også til alle, der bakker op, og jeg glæder mig til at overvære denne pragtforestilling”. 

Forestillingen arrangeres i samarbejde med Aarhus Kommune. For nylig var borgmester Jacob Bundsgaard i Ukraine, hvor der blev indgået aftale med byen Lviv om fremover at være venskabsby med Aarhus.

Det skete efter at den tidligere venskabsaftale med russiske St. Petersborg var blevet revet i stykker. Derfor er det helt naturligt for kommunen og borgmester Jacob Bundsgaard at bakke op om denne forestilling til fordel for Røde Kors.

Borgmester Jacob Bundsgaard udtaler:

”Det er nu mere end et år siden, at krigens tunge og mørke skygger på ny blev kastet over Europa med Ruslands uprovokerede invasion af Ukraine. Men selvom tiden går og hverdagen for de fleste er uforandret, så må vi ikke glemme, at der stadig er krig i Europa – og at Ukraine og det ukrainske folk fortsat har brug for vores støtte og opbakning."

”Dance for Hope” er både en vigtig påmindelse og et smukt initiativ til fordel for Røde Kors’ arbejde i Ukraine, så der er al mulig grund til at bakke op om forestillingen. Og med krig og ufred omkring os er det kun blevet mere afgørende at holde fast i kunsten og dens særlige evne til at forene mennesker på tværs af alle grænser og skel, dens evne til at skabe forståelse og ikke mindst dens evne til at minde os om hvor meget smukt og godt der også er i verden. Det skal ingen despot få lov til at ødelægge.”

Foto: Esben Zøllner Olesen / 'Dance for Hope' er blevet til efter idé af operasanger og leder af Verdensballetten, Jens-Christian Wandt.

Tid og sted

Forestillingen finder sted i Mindeparken på plænen foran Marselisborg, tirsdag den 1. august kl. 18.

Billetpris 

Billetsalget er åbnet, og kan bestilles her.

Entré kr. 295,-  (går ubeskåret til Røde Kors).

Kilde: Verdensballetten // Røde Kors
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.