TrygFondens Børneforskningscenter søger videnskabelige assistenter til at bidrage til forskning i børn og unges læring og trivsel

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du lyst til at bidrage til gode børneliv gennem forskning i børn og unges læring og trivsel? Interesserer du dig for, hvad der virker, er du interesseret i at prøve kræfter med forskningsopgaver, og er du nysgerrig på om en forskerkarriere er noget for dig? Så har vi fire spændende stillinger som videnskabelig assistent i TrygFondens Børneforskningscenter.

TrygFondens Børneforskningscenter er et interdisciplinært forskningscenter på Aarhus Universitet, hvor vi forsker i, om indsatser i dagtilbud, skoler og på socialområdet virker i praksis. Centeret hører til på Institut for Økonomi i et tæt samarbejde med Institut for Statskundskab og Institut for Kommunikation og Kultur. Til at støtte forskerne i at gennemføre lodtrækningsforsøg og andre forskningsprojekter har centeret et forskningssekretariat, der aktuelt består af en souschef og tolv medarbejdere. TrygFondens Børneforskningscenter huser bl.a. indsatserne READit og Vi lærer sammen, som anvendes i mange kommuner.

Centeret er finansieret med støtte fra TrygFonden, som har forlænget bevillingen, så den løber til udgangen af 2030. Samtidig har flere af vores dygtige medarbejdere fået nyt arbejde hen over sommeren. De to forhold gør til sammen, at vi kan opslå et større antal stillinger som videnskabelige assistenter.

Om stillingerne

Vi søger flere nye kollegaer, som kan støtte centerets forskere i at planlægge og gennemføre forskellige forskningsprojekter. Hvis du bliver ansat, vil du blive tilknyttet et eller flere forskningsprojekter og komme til at varetage mange forskelligartede forskningsrelaterede opgaver. Du refererer i det daglige til centrets souschef og arbejder tæt sammen med centrets videnskabelige og administrative medarbejdere.
Typiske arbejdsopgaver som videnskabelig assistent i TrygFondens Børneforskningscenter er:

  • Researchopgaver – fx litteratur-reviews og informationssøgning.
  • Dataindsamling – fx gennemførelse af spørgeskemaundersøgelser, test af børn, kvalitative interview og struktureret observation.
  • Udvikling af indsatser, der skal fremme børns trivsel og udvikling – fx udarbejde vejledninger og andre materialer til pædagogiske medarbejdere og forældre.
  • Bidrage til kvantitative og kvalitative analyser samt formidling af forskningsresultater – fx statistiske analyser, systematisk kodning af kvalitative data og rapportskrivning
  • Bestille og klargøre registerdata fra fx Danmarks Statistik og STIL.
  • Gennemføre statistiske analyser af spørgeskema-, test- og registerdata.
  • Udarbejde datarapporter og bidrage til formidling af forskningsresultater.


Faglige og personlige kvalifikationer

Vi søger medarbejdere med en relevant kandidatuddannelse, fx statskundskab, økonomi, psykologi, sociologi, lingvistik eller lign. Disse stillinger er til dig, der er nysgerrig på en forskningskarriere. Bemærk at vi også har stillingsopslag til stillinger som AC-fuldmægtig. Vores forskning omhandler tidlige sociale indsatser, dagtilbuds- samt skole- og uddannelsesområderne. Det vil derfor være en fordel, hvis du i din uddannelse eller tidligere (studie-) jobs har beskæftiget dig med et eller flere af disse områder.

Vi lægger derudover vægt på, at du kan arbejde selvstændigt med og tage ansvar for egne opgaver, da vi praktiserer en betydelig grad af selvledelse. Du skal trives med projektarbejde, hvor vi udvikler og tilpasser projekterne undervejs, og du skal have lyst til at sætte dig ind i nye områder og udvikle nye kompetencer. Det er en fordel, hvis du er systematisk og analytisk, og hvis du taler og skriver godt på både dansk og engelsk.

Vi forestiller os, at vi vil ansætte medarbejdere med forskellige spidskompetencer. I din ansøgning må du derfor meget gerne beskrive, hvad der er dine spidskompetencer, og hvilke af ovenstående opgaver du vil være særligt god til. Vi forestiller os, at du har flere af nedenstående kompetencer:
  • Stærke kompetencer inden for kvantitativ metode og erfaring med dataanalyse i STATA, SAS og/eller R.
  • En stærk forståelse for empirisk dataanalyse og kendskab til lodtrækningsforsøg eller andre metoder til videnskabelige effektmålinger.
  • Kendskab til relevante data på børne- og ungeområdet eller i Danmarks Statistiks registre.
  • Har viden om børns udvikling fra teori eller praksis.
  • I din uddannelse eller tidligere jobs har beskæftiget dig med dagtilbuds-, skole- og/eller socialområdet.
  • Har viden om og erfaring med indsamling af data, fx i form af spørgeskemaer, test, interview eller observation.
  • Har gode metodekompetencer og kendskab til forskellige forskningsdesigns og –metoder.
  • Befinder dig godt i en koordinerende rolle, hvor du er i kontakt med mange mennesker.
  • Er dygtig til at kommunikere på både dansk og engelsk med forskere og fagfolk på børne- og ungeområdet.


Ansættelsesvilkår

Stillingerne er i udgangspunktet på fuld tid med løn og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikere i Staten eller anden relevant overenskomst med indplacering som videnskabelig assistent. Tiltrædelse enten den 1. oktober 2023 eller hurtigst muligt derefter. Stillingerne er tidsbegrænsede i op til tre år.
Du vil blive ansat på enten Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab eller Institut for Kommunikation og Kultur afhængigt af din faglige kompetencer og forskningsprojekternes forankring. Arbejdsstedet er Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V.

Yderligere information:

Du kan læse mere om TrygFondens Børneforskningscenter her: http://childresearch.au.dk/
Hvis du har spørgsmål til stillingerne, er du også velkommen til at kontakte souschef Malte Kloster Pihl på e-mailadressen malte@econ.au.dk eller telefonnr. 3060 7152.

Ansøgningsfrist

Vi glæder os til at modtage din ansøgning inkl. CV og karakterudskrift senest torsdag den 17. august 2023. Ansøgningen skal afleveres elektronisk ved at benytte dette link. Vi forventer at afholde samtaler den 4. september 2023.


Kvalifikationskrav

Ansættelse som videnskabelig assistent forudsætter en kandidatuddannelse.

Ansættelsesgrundlag

Ansættelse sker i henhold til bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt cirkulære om overenskomst for akademikere i staten.

Stillingsindhold og kvalifikationskrav er yderligere beskrevet i cirkulære om ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.

Ansøgningsprocedure

Det er obligatorisk at vedhæfte nedenstående, når du søger denne stilling:
  • Ansøgning
  • Curriculum Vitae. Du opfordres til at angive eventuelle orlovsperioder uden forskningsaktivitet, herunder fx barselsorlov, da dine forskningsaktiviteter vurderes i forhold til din reelle forskningstid
  • Uddannelse (Eksamensbevis kandidat-, ph.d.- og evt. doktorgrad)
Desuden kan der til ansøgningen medsendes:
  • Publikationsliste (de medsendte publikationer skal være tydeligt markeret på publikationslisten)
  • Publikationer. Op til 3 publikationer kan medsendes. I tilfælde af flere forfattere vedlægges en medforfattererklæring om ansøgers andel i fællesarbejdet med tilsagn fra medforfatterne. Denne blanket kan bruges til formålet
  • Undervisningsportfolio. De nærmere krav til dokumentationen findes her
Materiale, der ikke kan uploades sammen med ansøgningen, kan indsendes i 3 eksemplarer til Aarhus BSS HR & Ph.d., Aarhus Universitet, Tåsingegade 1, 2. sal, 8000 Aarhus C.
Læs mere om, hvordan du søger en videnskabelig stilling ved Aarhus BSS her.

Bedømmelsesprocessen

Efter ansættelsesfristens udløb nedsættes et bedømmelsesudvalg. Der gøres opmærksom på, at bedømmelsen af ansøgerne udelukkende sker på baggrund af det materiale, som er modtaget inden ansøgningsfristens udløb. For yderligere information se guidelines for assessment committees, Aarhus BSS.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.


Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Aarhus Universitet, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 17-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://AU.emply.net/recruitment/vacancyApply.aspx?publishingId=ccf27749-c295-4dfe-bc93-288818f6c770

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5875880

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet