Aarhus Symfoniorkester modtager ekstrabevilling fra Kulturministeriet til at løfte niveauet på danske dirigenter

Foto: Aarhus Symfoniorkester. Aarhus Symfoniorkester modtager 1,5 millioner kroner årligt de næste fire år til arbejdet med at løfte niveauet for dirigenter på landsplan.
Profilbillede
dato

Som en del af det Kulturelle Aktstykke under Musikhandlingsplanen, modtager Aarhus Symfoniorkester 1.5 million kroner om året i fire år, til at iværksætte et dansk ’Dirigentløft’.

Dirigentløftet er inspireret af lignende modeller i Norge og Tyskland og er en struktureret indsats for at identificere nye talenter på området og løfte niveauet på dirigenter på landsplan.

Dette sker blandt anden gennem scouting og opdyrkning af nye talenter, masterclasses, videreuddannnelse, netværksdannelse m.m.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad glæder sig over ekstrabevillingen:

"Det er en flot og velfortjent anerkendelse af Aarhus Symfoniorkester. Jeg glæder mig til at følge projektet, som helt sikkert vil blive til glæde for publikum i mange år fremover," siger Rabih Azad-Ahmad.

Musikchef i Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin udtaler: 

”Vi er så utroligt taknemmelige over denne bevilling, som vil gavne talentudvikling og kompetenceudvikling for danske dirigenter på landsplan, til gavn for både bredden og eliten indenfor den klassiske musik i Danmark."

"Vi har set hvordan vores nabolande er lykkedes med en målrettet indsats på det her område, og kan nu aktivt tage del i et tilsvarende initiativ og iværksætte et dansk ’Dirigentløft’."

"Det er helt fantastisk, og vi er stolte af, at projektet er forankret i Aarhus Symfoniorkester.”

Læs mere om Musikhandlingsplanen og det Kulturelle Aktstykke på Kulturministeriets hjemmeside.

Kilde: Aarhus Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.